Wat u moet weten over keldervloeren

Als u een kelder heeft en u overweegt uw vloer te vernieuwen, dan vraagt ​​u zich misschien af ​​waar u moet beginnen. Als je aan kelders denkt, denk je meestal aan betonnen, grijze vloeren. Ze decorvloer goedkoop laminaat zien er niet bijzonder uitnodigend uit en de kelder is over het algemeen een plek om oud speelgoed en rommel te dumpen.

De afgelopen jaren zijn echter steeds meer mensen hun kelders van sociale bijeenkomsten gaan gebruiken en ook als logeerkamer. Dit heeft ertoe geleid dat er nieuwe vloerideeën nodig waren en bedrijven bieden nu verschillende oplossingen aan om hierbij te helpen.

De verschillende soorten keldervloeren

Dus wat zijn uw opties als het gaat om keldervloeren? Nou, echt de keuze is helemaal aan jou. U kunt uw kelder naar wens inrichten en er is een grote keuze aan vloeren.

Veel mensen kiezen ervoor om laminaat te gebruiken vanwege de goedkope en duurzame eigenschappen. Het is ook zeer eenvoudig zelf te installeren, omdat veel typen een vergrendelingssysteem hebben. Het is ook ongelooflijk gemakkelijk te onderhouden en elke dag snel vegen of stofzuigen zorgt ervoor dat het er schoon en netjes uitziet. Laminaatvloeren passen bij een huis dat er modern en eenvoudig uitziet en met name de kelder is een eenvoudige, ontspannen plek om rond te hangen.

Tapijt is een andere optie die veel mensen aantrekkelijk vinden. Veel winkels houden regelmatig uitverkoop waarbij je echt goedkope stukken tapijt kunt kopen. Goedkoop betekent niet altijd lage kwaliteit als het om tapijt gaat, dus je zou kunnen eindigen met iets dat er absoluut fantastisch uitziet voor slechts een fractie van de kosten van laminaat of hardhouten vloeren. Over het algemeen ziet tapijt er iets formeler uit dan andere soorten vloeren, maar de positieve kant is dat het ook warmte toevoegt aan de kelder. Kelders kunnen erg donker en koud zijn, dus alles dat extra warmte toevoegt, zal zeker worden gewaardeerd!

Als u een meer luxe uitstraling wilt, dan is een hardhouten vloer waar u naar moet streven. Houd er echter rekening mee dat het beschadigd kan raken als er een overstroming zou optreden. Dus als u van plan bent om hardhouten vloeren te gebruiken, zorg er dan altijd voor dat u deze beschermt tegen mogelijke gevaren.